Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ιδιωτικοποίηση των παραλιών Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα Έλλειμμα δημοκρατίας και τραμπουκισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο


Ιδιωτικοποίηση των παραλιών Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα

Έλλειμμα δημοκρατίας και τραμπουκισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή. Την δευτέρα 30/01/12 πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκε η παραχώρηση των δύο παραλιών του Πειραιά - τα Βοτσαλάκια κάτω από την Καστέλλα και την Φρεαττύδα.

Και οι δύο αυτές παραλίες φιλοξενούν το καλοκαίρι όχι μόνον Πειραιώτες αλλά και πολλούς κατοίκους όμορων δήμων χωρίς θάλασσα όπως η Νίκαια, ο Κορυδαλλός, το Αιγάλεω, η Δραπετσώνα και άλλους. Δύο παραλίες με μεγάλη σημασία για όλους εμάς που τις έχουμε συνδέσει με τα παιδικά μας χρόνια.


Δύο παραλίες που μας χαρίζουν στιγμές ηρεμίας και ξεγνοιασιάς απο την τσιμεντοποιημένη καθημερινότητα της πόλης μας. Μία όαση μέσα στην έρημο με άλλα λόγια.

Αφού η πρόταση πέρασε με ισχνή πλειοψηφία (ενός ψήφου) από το διαμέρισμα ο κ. Μιχαλολιάκος κάνοντας ένα υποκριτικό και λαικίστικο πρόλογο του τύπου ότι δεν πουλάει, δεν ενοικιάζει και δεν παραχωρεί τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου απέναντι στις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑΣ αποφάσισε να εκχωρήσει και να "αξιοποιήσει" τις παραλίες σε ιδιώτες (κωλοτούμπας) λέγοντας ότι όλοι οι παραθαλάσσιοι δήμοι κάνουν το ίδιο και πως οι παραλίες βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και ο δήμος δεν μπορει να κάνει κάτι γι αυτό.

Με άλλα λόγια παραδέχτηκε οτι είναι ανίκανος και πρότεινε: Χώρο 500 τμ στην πλαζ που θα τοποθετηθούν ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες Τσιμεντοποίηση για την δημιουργία 600τμ παρκιγκ και θερινού cinema Δημιουργία αναψυκτήριου εντός της πλαζ.

Την περιόδο αυτή της εργασιακής τρομοκρατίας και εκτεταμένης φτώχιας ο δήμαρχος επιλέγει να ιδιωτικοποιήση τις παραλίες με αποτέλεσμα να σταματήση η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές, να απαξιωθεί το περιβάλλον και να καταπατηθεί άλλος ένας ελεύθερος χώρος.


Αποτέλεσμα η δημιουργία δύο ειδών πολιτών-αυτοί που θα έχουν χρήματα να μπούν στην παραλία και αυτοί που θα είναι εκτοπισμένοι αφού η οικονομική τους κατάσταση τους το απαγορεύει.

Επίσης θα γίνει επέκταση της περιοχής των ιδιωτών με αυθαίρετο τρόπο και οτι πρέπει εκείνος να είναι αρμόδιος της ποιότητας ζωής των πολιτών του Πειραία και όχι καποιος ιδιώτης που θα πλουτίσει για άλλη μια φορά εις βάρος των δημοτών χωρίς να επιφέρει ουσιαστικά χρήματα στο Δήμο.

Απέναντι σε αυτά τα επιχειρήματα, που ακούστηκαν απο τους κατοίκους, ο κ Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι άρχισαν μία λεκτική επίθεση άνευ προηγουμένου που πέρα απο το τενεκέδες, μειοψηφία, τρελούς ελέχθησαν και εκφράσεις που δεν μπορούν να γραφτούν.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έδειξαν το φασιστικό τους ποιόν. Μετά απο αυτό έβαλε το θέμα απότομα σε ψηφοφορία μετρώντας μόνο τα "κατά" και χωρίς να μετρίσει ποτέ τα "ύπερ".

Εμφανές δείγμα ελλείμματος δημοκρατίας. Δεν περιμέναμε και κάτι άλλο απο αυτούς τους ανθρώπους που έχουν βάλει την χώρα μας ξανά υπό κατοχή ξεπουλώντας την αξιοπρέπεια μας και τα κεκτημένα τόσων δεκαετιών.


Απέναντι στήν απαξίωση, την κατασπάραξης των ελάχιστων ελεύθερων χώρων απο ιδιώτες και της απαξίωσης της ζωής μας και της αξιοπρέπειας μας θα αντισταθούμε λέγοντας ΟΧΙ στα προσωπικά οφέλη του δημάρχου και στο κέρδος του ιδιώτη εις βάρος μας.

Πέρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας!


Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου