ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Καλωσόρισες στη Σελίδα μας ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ!

ΕΔΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ -ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

.....

Αποφάσεις-​προτάσεις της συνεδρίαση​ς της 21/7/2011 της ομάδας επικοινωνί​ας της λαϊκής συνέλευσης Πειραιά

Χθες, 21/7/2011, η ομάδα επικοινωνίας μαζί με την ομάδα γραμματειακής υποστήριξης της λαϊκής συνέλευσης Πειραιά συνεδρίασαν και συζήτησαν για υπάρχοντα προβλήματα επικοινωνίας. Κατέληξαν συνοπτικά στις εξής προτάσεις οι οποίες θα τεθούν στη συνέλευση της Δευτέρας προς συζήτηση και απόφαση για πιθανή ψήφισή τους:

1) Η ομάδα επικοινωνίας να είναι ανοικτή προς όλους και ευέλικτη. Να μοιραστούν αρμοδιότητες σε αυτούς που θα συμμετέχουν σύμφωνα με τις γνώσεις,τα ταλέντα αλλά και με αυτά που θέλει και μπορεί να προσφέρει ο καθένας που συμμετέχει.

2)Να γίνουν αλλαγές στην αρχική σελίδα του ιστότοπου δίνοντας έμφαση στο ποιοι είμαστε,στις δράσεις,στα ψηφίσματα αλλά και στην έννοια της άμεσης δημοκρατίας.

3)Ο διαχειριστής(administrator) του ιστότοπου να είναι ένας(να υπάρχουν όμως 2 άτομα εναλλασσόμενα που να μπορούν να αναλάβουν αυτή τη δουλειά) και ένας μικρός αριθμός άλλων να είναι moderators.

4)Να αλλάξει server ο ιστότοπος(έχουν ήδη προσφερθεί να βοηθήσουν 4 άτομα).

5)Να ζητηθεί από τα άτομα που έχουν δημιουργήσει σελίδες στο facebook και στο twitter ως Αγανακτισμένοι Πειραιά ή Αγανακτισμένοι Πειραιώτες κλπ. να εμφανιστούν στη συνέλευση.

........

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ 11-7-2011

Η θεματολογία της λαϊκής συνέλευσης αφορούσε τις δράσεις που είχαν αποφασιστεί για το πώς και το πότε θα υλοποιηθούν καθώς και την παρουσία μας στα κινηματικά ραντεβού που ορίστηκαν από την Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος.

Η Συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του συντονιστή επί της διαδικασίας, ώστε να μην φύγει ο κόσμος όσο περνά η ώρα και φυλλοροούμε, για να μπορούν και τα ψηφίσματα να είναι πλειοψηφικά.

Ομιλητής 1: (επί της διαδικασίας) Ό,τι τίθεται ως θέμα να ψηφίζεται εκείνη την ώρα.

Ομιλητής 2: (επί της διαδικασίας) Να ολοκληρώνεται ένας κύκλος συζητήσεων και μετά να ψηφίζουμε.

Τελικά αποφασίστηκε να μιλά ο καθένας επί των θεμάτων που έχουν προκύψει και αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος συζητήσεων να ακολουθήσει η ψηφοφορία. Ζητήθηκε από τους ομιλητές να έχουν έναν αυτοπεριορισμό στο χρόνο, για να μην καθυστερούμε την διαδικασία της λαϊκής Συνέλευσης.

Ομιλητής 3:Τα CDS σημείωσαν άνοδο στις 2500 μονάδες και βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την εκποίηση εταιριών και περιουσιών, επειδή επίκειται η πτώχευση. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να μπει προς προβληματισμό.

Συντονιστής: Ανάγνωση ψηφίσματος Συντάγματος που καλεί σε κινηματικά ραντεβού 17/7, 24/7 και 3/9.

Ομιλητής 4: Στο σύνταγμα υπάρχει ομάδα για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και τον δημοσιονομικό έλεγχο. Εδώ υπάρχει κάτι αντίστοιχό; Μήπως θα έπρεπε να το κοιτάξουμε;

Ομιλητής 5: Καλώς διαβάστηκε το ψήφισμα. Από τη στιγμή που περιέχει προτάσεις καλά κάνουμε να τοποθετηθούμε επί της ουσίας για συντονισμό. Να συζητήσουμε για τις δράσεις μας και τα ζητήματα που πρέπει να ανοίξουν.

Ομιλητής 6: Πρόταση: Στα δύο κινηματικά ραντεβού (17 -24/7 να συμμετέχουμε με πανό. Το 3 /9 μου φαίνεται μακρινό.

Ομιλητής 7:. Πρόταση: Αύριο (12/7) γίνεται πορεία για τη Γάζα. Θα θέλαμε να συμμετέχουμε ως Λαϊκή Συνέλευση Πειραιά;

Ομιλητής 8: Καλώς διαβάζονται τα ψηφίσματα. Πρόταση: Έχει ένα ενδιαφέρον να κάνουμε και μια δράση για τη Χιλαρυ, να πάμε συντονισμένοι ως πορεία στον ΗΣΑΠ, να έχουμε πανό στην πλατεία, που θα κάνουμε την προσυγκέντρωση, καμπάνια και ενημέρωση σε ένα γενικότερο κλίμα μεταφοράς των κινητοποιήσεων στις γειτονιές.

Ομιλητής 8: Να αρχίσουμε επί της ουσίας την κουβέντα.

Ομιλητής 9: Στις προηγούμενες συνελεύσεις είχαμε αποφασίσει για κάποιες δράσεις πολιτιστικές και μια κουβέντα για το χρέος. Είχαν οριστεί ομάδες. Ας μας ενημερώσουν.

Ομιλητής 10:  Πέμπτη 14/7 → Θεατρικό και μουσική, Δευτέρα 18/7 → Θεατρικό και προβολή ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία - Debtocracy» και συλλογική κουζίνα, Τρίτη 19/7 → Συζήτηση Δημόσιο χρέος και μνημονιακές πολιτικές». Πρόταση: Το ερώτημα που τέθηκε για την  τρίτη μέρα των εκδηλώσεων, είναι αν θα υπάρχει πάνελ ή όχι. Για το πάνελ έχουν προταθεί ο Τσακαλώτος και ο Μινακάκης.

Ομιλητής 11:  Για την Πέμπτη το θεατρικό είναι από το θέατρο δρόμου, της ομάδα Τζουλιάρα, και λέγεται το «Αφεντικό έχει πάντα δίκαιο» και είναι πολύ επίκαιρο.

Ομιλητής 12: Για την Δευτέρα υπάρχει επαφή με την καλλιτεχνική ομάδα του Συντάγματος να έχουν μια παρουσία στο καλλιτεχνικό δρώμενο μας.

Ομιλητής 13: Στην ομάδα που είχε αναλάβει το συντονισμό των εκδηλώσεων υπήρξε μια διχογνωμία για το πάνελ, αν θα πρέπει να υπάρχουν πιασάρικα ονόματα ή όχι. Θα πρέπει να εξετάσουμε αν το θέλουμε ως ανοικτή συνέλευση ή ως εισήγηση που θα τεθούν ερωτήσεις και θα δοθούν απαντήσεις.

Ομιλητής 14: Παρέμβαση κυρίου για την ευθύνη των μη συμμετεχόντων αλλά και για την ευθύνη όλων μας.

Ομιλητής 15: Πρόταση: Υπογραφές για αλλαγή πολιτεύματος σε άμεση δημοκρατία .

Ομιλητής 16: Ομάδα επικοινωνίας έχουμε ορίσει. Δόθηκαν ραντεβού και δεν συναντηθήκαμε όλοι όπως είχαμε πει. Ανάγκη μικροφωνικής. Να γνωριστούμε όλοι όσοι είναι στην ομάδα επικοινωνίας. Έχουμε υποχρέωση να το επικοινωνήσουμε. Το ιντερνέτ δεν το χρησιμοποιούμε σωστά και διεξοδικά. Πρόταση: Προτείνω να συναντηθούμε όλοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα επικοινωνίας και να συγκροτηθούμε.

Ομιλητής 17:Να οριστούν τα άτομα της ομάδας επικοινωνίας.

Ομιλητής 18: Ο δήμαρχος της Αθήνας, ο Καμίνης λέει ότι οι σκηνές στο Σύνταγμα κάνουν κακό στον τουρισμό. Είχε πει ότι σήμερα θα πήγαινε με αστυνομικές δυνάμεις να τις βγάλει. Για αυτό το Σύνταγμα χρειάζεται κόσμο. Η κίνηση του Καμίνη είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι η πλατεία έχει καταφέρει πολλά και για αυτό πρέπει να μείνει μαζική. Προτάσεις: Να μεταφερθεί η κουβέντα και εδώ από το Σύνταγμα αλλά και για το πώς θα συμβάλουμε και εμείς στην πορεία, στα δύο καλέσματα 17/7 και 24/7. Το Σχετικά με το «Ένα καράβι για τη Γάζα» θα πρέπει να υπάρχει πολιτική στήριξη και για την αυριανή πορεία. Η εκδήλωση της τρίτης να μην έχει την μορφή πάνελ, αλλά να είναι μια ανοιχτή κουβέντα, σαν λαϊκή συνέλευση.

Ομιλητής 19: Ποια είναι τελικά η πρόταση σας για την κατάσταση;

Ομιλητής 20: Λέω όχι σε όλα γιατί βιάζουν την ίδια μου τη ζωή. Προτείνω άμεση δημοκρατία. Θα πρέπει να ασχοληθούμε και να έχουμε άποψη για τη Γάζα, γιατί είναι αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και έχουμε χρέος να στηρίξουμε το «ένα καράβι για τη Γάζα». Για το θέμα των δράσεων πρόταση: τι υλοποιούμε από δω και πέρα, ποιες είναι οι δράσεις μας. Στην εκδήλωση έχω ενστάσεις για το να μιλήσουν κάποιοι.

Ομιλητής 21: Θεωρώ ότι έχει σημασία να κουβεντιάζουμε για τα καλέσματα του Συντάγματος.

Ομιλητής 22: Όχι στις μεσσιανιστικές λύσεις. Πρόταση: Τράπεζα εργασίας και χρόνου, να οριστούν οι δυναμικές κινητοποιήσεις μας σε ΔΕΗ και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς.

Παρέμβαση του συγγραφέα του έργου «Το αφεντικό έχει πάντα δίκαιο» για να παρουσιάσει για το περιεχόμενο του θεατρικού.

Ομιλητής 23: Προτάσεις: Να γίνουν καλέσματα για όλες τις δράσεις. Πορεία μέχρι τον ΗΣΑΠ την  Κυριακή στις 17/7 . Για Δευτέρα να κάνουμε ανταλλακτικό παζάρι. Οι ομιλητές στην εκδήλωση της Τρίτης να μην μεταφέρουν την άποψη κόμματος αλλά να τοποθετηθούν ως γνώστες των οικονομικών. Είναι τόσο απροσδόκητες οι εξελίξεις που πρέπει να δούμε τι δράσεις έχουμε να προτείνουμε. (ελεγχόμενη πτώχευση Ιταλίας, Αμερική στάση πληρωμών)

Ομιλητής 24: Προτάσεις: Να υπάρχουν ομιλητές στην εκδήλωση της τρίτης, για την πορεία αλληλεγγύης για το «ένα καράβι για τη Γάζα» να βγει ένα κείμενο, συμπαράστασης καθώς με αυτή την απαγόρευση φαίνεται η αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

Ομιλητής 25: Προτάσεις: Συμφωνώ με την πρώτη μέρα εκδηλώσεων. Για την Τρίτη μέρα θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει πάνελ. Στην πορεία στις 17 θα πρέπει να πάμε συγκροτημένα με πανό και με πορεία. Να βγάλουμε και δικά μας κείμενα για τη Χίλαρυ (17/7) αλλά και για την χούντα την τότε και την τώρα (24/7). Να οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις. Να γίνουμε εμείς το αντίπαλο δέος για να μην περάσει το μνημόνιο. έχουμε ένα 3ημερο εκδηλώσεων και πρέπει αν δώσουμε έμφαση σε αυτό. Να μην ξεχνάμε ότι ο Καμίνης έκανε μήνυση κατ’ αγνώστων για τις καταστροφές στην Αθήνα.

Ομιλητής 26: Για το πλοίο για τη Γάζα (αν και διαφωνώ με κάποια ζητήματα) θεωρώ ότι τα πλοία έχουν κάθε δικαίωμα να αποπλεύσουν, όχι αλλαγή αλλά αναπροσαρμογή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Να υπάρξει σύνδεση με την επίσκεψη της Χίλαρυ και τη Γάζα (98 επίσκεψη Κλίντον απίστευτη καταστολή).  Προτάσεις: συμφωνώ με τις δράσεις, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, όχι στους ειδικούς που θα μιλήσουν για το χρέος στην εκδήλωση της τρίτης. Κάνουμε πολιτική και όχι οικονομική ανάλυση , όλοι γνωρίζουμε ότι δεν το θέλουμε. δεν λέω όχι στα κόμματα αλλά δε θα ήθελα να υπάρχουν μόνο αυτές οι απόψεις για το χρέος. Θα πρέπει να πάμε σε μια εκδήλως –συζήτηση για το χρέος καλούμε κάποιον να μιλήσει με ίσους όρους με εμάς.  Και οι δεύτερη κινητοποίηση 24/7 είναι σημαντική. Ναι στις κινηματικές δράσεις σε ΔΕΗ κτλ.

 Ομιλητής 27:Συζητήσεις και δράσεις, χρειάζονται και τα δύο. Η συμμετοχή των ανθρώπων κάνει τη διαφορά. προϋποθέτει και γνώση και δράση. Όχι μόνο εμείς  αλλά και να μας φέρει πιο κοντά στους άλλους . Πάρτε για παράδειγμα την μεγάλη απεργία του Μαΐου που μας έφερε πιο κοντά σε όλους, και σφραγίστηκε με τους θανάτους κάποιων ανθρώπων. Ας το κρατήσουμε αυτό ως στοιχείο αυτογνωσίας. Την αυτονομία και ανεξαρτησία  μας δε θα πρέπει να τις θυσιάσουμε στο βωμό του να βρούμε κοινή γραμμή πλεύσης. Θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις πρωτοβουλίες σε αυτό το πλαίσιο. Οι ομιλητές είναι άνθρωποι έντιμοι και με δράσεις. Θα έλεγα κάθε φορά οι επιτροπές να διερευνήσουν όλες τις απόψεις διαφορετικά θα κολλάμε με τους γνωστούς μας. Η πλατεία εδώ δεν έχει ταυτότητα και πρέπει να το κρατήσουμε.  Προτάσεις: Συζήτηση χωρίς πάνελ.

Ομιλητής 28: Ο ΟΛΠ, η ΔΕΗ, η παρέμβαση στο πανεπιστήμιο είναι δεσμεύσεις της συνέλευσης και πρέπει να υλοποιηθούν. Σχετικά με τη Γάζα, ο ελληνικός λαός έχει δείξει αλληλεγγύη σε έναν λαό που μακελεύεται.  Η επίσκεψη της Χίλαρυ δεν είναι άσχετη με όσα συμβαίνουν στην περιοχή. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι το εύκολο. Το πολιτικό θέμα της τρίτης είναι το δύσκολο.  Προτάσεις: Να παρευρεθούμε με κινηματικό τρόπο στην πορεία και στις 17/7 αλλά και για τη Γάζα να παρευρεθούμε με πανό και κείμενο. Για την εκδήλωση της Τρίτης, να γίνει με τη μορφή λαϊκής συνέλευσης με μια 15λεπτή ομιλία ο καθένας, προτείνω ως κεντρικούς ομιλητές τους Γρηγορόπουλο και Χουντή.

Ομιλητής 29:  Προτάσεις: Ένα στοιχειώδες πάνελ που θα τροφοδοτήσει το ακροατήριο και όλοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Ομιλητής 30: Τοποθετήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα και τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα το κίνημα. Συμφώνησε με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Προτάσεις: Να βγει κείμενο καταδίκης της πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα στο θέμα της Γάζας και συμπαράστασης του παλαιστινιακού λαού. Πρέπει να έχουμε πάνελ. Το κινηματικό ραντεβού για τις 3 του Σεπτέμβρη θα πρέπει να το δούμε να είναι το μεγάλο ραντεβού που θα συσπειρώσει τον κόσμο.

Ομιλητής 31: Προτάσεις: Να γραφεί ένα κείμενο που να καταδικάζει οποιονδήποτε κατεβάζει το πανό και να τον προειδοποιεί.

Ομιλητής 32:  Προτάσεις: Γάζα μπορούμε να το στηρίξουμε, Στην πορεία για τη Χίλαρυ να πάμε πανό. Με τις εκδηλώσεις πιστεύω ότι θα πρέπει να το δούμε χαλαρά και να κάνουμε ένα από όλα.

Ομιλητής 33: Εισαγωγή για Καμίνη και δηλώσεις του ότι θα φέρει αστυνομία επειδή εμποδίζεται η τουριστική ανάπτυξη.  Η απαγόρευση του στολίσκου για τη Γάζα, γελοιοποίει τους ελληνικούς νόμους. Προτάσεις: Για 17/7 να κατέβουμε δυναμικά με πορεία μέχρι τον ΗΣΑΠ και μετά Σύνταγμα.

Ακολούθησε ανάγνωση των προτάσεων και ψήφισμα.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 11-7-2011

Συμμετοχή της Ανοικτής Λαϊκής Συνέλευσης Πειραιά στις κινητοποιήσεις 17/7 & 24/7 2011.  – πέρασε παμψηφεί

Πορεία μέχρι τον ΗΣΑΠ στις 17/7 ώστε να κατεβούμε συγκροτημένα και δυναμικά. – πέρασε παμψηφεί
Κείμενο καταδίκης της απαγόρευσης του απόπλου «Ένα καράβι για τη Γάζα». – πέρασε παμψηφεί
Να γραφεί ένα κείμενο που θα καταδικάζει το κατέβασμα του πανό της Ανοικτής Λαϊκής Συνέλευσης Πειραιά, από τον «δημοκράτη» δήμαρχο της πόλης. – πέρασε παμψηφεί
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
·         Πέμπτη 14/7 : Θεατρική παράσταση «Το αφεντικό έχει πάντα δίκαιο» και μουσική βραδιά. – πέρασε με πλειοψηφία (ένα λευκό).
·         Δευτέρα 18/7: Θεατρικό δρώμενο και προβολή ντοκιμαντέρ Deptocracy. – πέρασε παμψηφεί
·         Τρίτη 19/7: Συζήτηση με θέμα «Δημόσιο χρέος και μνημονιακές πολιτικές». Αποφασίστηκε να γίνει συζήτηση με πάνελ (25 υπέρ του να γίνει με πάνελ και 19 κατά). Υπήρχαν δυο προτάσεις για τη σύσταση του πάνελ. Πρόταση πρώτη : Τσακαλώτος – Μινακάκης. Πρόταση Δεύτερη: Γρηγορόπουλος – Χουντής. Αποφασίστηκε τελικά να συμμετέχουν και οι τέσσερεις ομιλητές στο πάνελ με εισηγήσεις – τοποθετήσεις των δέκα λεπτών ώστε να υπάρχει η ιδία ευκαιρία σε όλους να τοποθετηθούν.  (3 κατά – 41 υπέρ)

Οι προτάσεις για δράσεις πιο συγκεκριμένες σε δημόσιους φορείς, παρεμβάσεις κτλ μετατέθηκαν για την επόμενη συνέλευση.

.......................

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» 11-07-2011

Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την απαγόρευση του απόπλου στο στόλο του κινήματος «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Tη στιγμή που η ελληνική αστική τάξη δίνει έμπρακτα δείγματα υποταγής και ενεργούς συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ευρύτερα, αλλά και ειδικότερα στη κρεατομηχανή του Ισραήλ, ο λαός δίνει τη σημαντικότερη μάχη επιβίωσης τους τα τελευταία χρόνια.

Με συνείδηση ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι η συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής, λέμε ότι κανείς λαός δεν είναι μόνος.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και απαιτούμε τον άμεσο απόπλου του στόλου «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Συμμετέχουμε στην πορεία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

.....................


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 4-7-2011

Η θεματολογία της λαϊκής συνέλευσης αφορούσε την επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου καθώς και τον τρόπο δράσης και οργάνωσης του αγώνα και της Πλατείας Κοραή για το επόμενο διάστημα.
Η Συνέλευση ξεκίνησε με την ανάγνωση του Ψηφίσματος της πλατείας Συντάγματος που αφορούσε το κάλεσμα όλων των λαϊκών συνελεύσεων για τις 8-9 Ιουλίου και ακολούθησε το Ψήφισμα της Πλατείας Συντάγματος «προειδοποίηση προς τρόικα, τράπεζες και ντόπιους ή ξένους επιδόξους επενδυτές που ονειρεύονται την δημόσια περιούσια της Ελλάδας».
Ομιλητής 1: Μετά το τέλος της ανάγνωσης του εν λόγω ψηφίσματος, μια εκπρόσωπος της ΣΠΙΘΑ, πήρε το λόγο και πρότεινε να γίνουν συμπληρώσεις ώστε να μπορεί να μπει να μπει και η ΣΠΙΘΑ σε αυτό.

Ομιλητής 2: Ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο καθορισμός των πεδίων δράσης.  πρόταση:  συντονισμένη και μαζική δράση σε οτιδήποτε αφορά τον ΟΛΠ αλλά και οποιουδήποτε έχει την ανάγκη μας, την στήριξη και την αλληλεγγύη μας σε συντονισμό και συνεργασία με πλατεία Συντάγματος.

Ομιλητής 3: Τόνισε το μαχητικό πνεύμα που έχει και θα πρέπει να έχει ο αγώνας. πρόταση: Μια συνάντηση και μια συζήτηση για το πώς δε θα πληρώσουμε τα χαράτσια που μας επιβάλουν. Κατάληψη καταστημάτων ΕΥΔΑΠ. Η σύγκρουση επιβάλλεται. Η καταστολή του 48ωρου που ήταν η απεργία και το ψήφισμα του μεσοπρόθεσμου ήταν απερίγραπτη. Αναφέρθηκε και το άρθρο του Αυγερόπουλου που τονιζόταν αυτή η καταστολή. Έκλεισε την ομιλία του με άλλη μια πρόταση: οι βουλευτές του Πειραιά να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι. 

Ομιλητής 4: Αναφέρθηκε στην προσέλευση του κόσμου στην λαϊκή συνέλευση Πειραιά, λέγοντας ότι το δείγμα δεν είναι αξιόλογο και θα πρέπει να γίνει και να υπάρξει ενημέρωση για να μην γίνουμε γραφικοί.
Ομιλητής 5: Να προσεγγίζουμε τις πειραιώτικες εφημερίδες για να κοινοποιήσουμε από αυτές τις ώρες και τις μέρες των συνελεύσεων. Ακολούθησε μια αναφορά και περιγραφή των γεγονότων και της καταστολής του διήμερου 28 -29 Ιουνίου.
Ομιλητής 6: Η καταστολή ήταν χούντα. Το σχέδιο ήταν να διαλύσουν την συγκέντρωση. Έγινε αναφορά για το πόσο αποφασισμένοι είμαστε γιατί είμαστε πεισμένοι για το δίκαιο του αγώνα. Πρόταση: Να προχωρήσουμε σε εκδηλώσεις και προβολές.

Ομιλητής 7: Τόνισε ότι βιώνουμε μια νέα φάση κοινωνικής κατάργησης των κλαδικών διαχωρισμών, έναν νέο κοινωνικό θεσμό, αυτόν της Πλατείας, γιατί η μάχη, κατά την άποψή του δεν μπορεί να δοθεί στους χώρους δουλειάς. Θεωρεί ότι ο κόσμος από αυτή τη διαδικασία είναι πιο πλούσιος σε εμπειρία και για αυτό πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης συγκρότηση. Πρόταση: να υπάρξει λίστα με e-mails.
Παρέμβαση Συντονιστή που τόνισε ότι τέτοια λίστα είχε υπάρξει στο παρελθόν, αλλά θα ξανανοίξει και απόψε για όλους, όσοι παρευρίσκονται για πρώτη φορά και θα υπάρχει και σε κάθε συνέλευση.
Ομιλητής 8: Εστίασε στην καταστολή των κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι  βία είναι η ανεργία, η επισφάλεια η αβεβαιότητα, τα χημικά. Δεν ήταν ήττα του κινήματος η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, καθώς έφερε ποιο κοντά το λαό, μας ένωσε, και καταφέρνουμε να μιλάμε πολιτικά και να βρίσκουμε ένα μίνουμ πολιτικής συμφωνίας. Η Πλατεία Κοραή και κάθε πλατεία πρέπει να συνεχίσουν τις συνελεύσεις, μιας και όλα τώρα αρχίζουν. Πρόταση: Καταλήψεις σε δημόσιους οργανισμούς.
Ομιλητής 8: Θεωρεί ότι το Σύνταγμα δεν έχει τελειώσει και βρισκόμαστε σε έναν συνεχιζόμενο πόλεμο. Βασικό στοιχείο του κινήματος είναι ότι είναι πλουραλιστικό και ετερόκλητο. Πρέπει να διαδώσουμε το κίνημα της πλατείας και να παρευρεθούμε στο Σύνταγμα και να τοποθετηθούμε.
Ομιλητής 9: Έγινε αναφορά για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις (άνθρωποι που για πρώτη φορά κατέβαιναν) και άρχισαν να συνομιλούν πολιτικά. Ο κόσμος που ένοιωσε τη βίαιη καταστολή και δε φοβήθηκε (αναφορά στους μουσικούς του συντάγματος που έγιναν αποδέκτες της βίας της αστυνομίας). Προτάσεις: συζητήσεις για το χρέος, προβολή ντοκιμαντέρ, παρέμβαση στη ΔΕΗ ( και για να μην πωληθεί αλλά και ως επέμβαση για όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς), ψηφίσματα για βουλευτές που θα τους χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητους.
Ομιλητής 10: Έχει επεκταθεί ο διάλογος μεταξύ των πολιτών. Θα πρέπει να πάρουμε απόφαση να θεσμοθετήσουμε την πλατεία ως χώρο διαλόγου. Δε χάθηκε τίποτα. Πρόταση: Εκδήλωση για το χρέος και να στηρίξουμε το Σύνταγμα, κατάληψη στο Ταχ. Ταμιευτήριο.
Ομιλητής 11: πρόκειται για νίκη των πλατειών, των γειτονιών και του Συντάγματος. Ο κόσμος έφυγε από το σπίτι και πήγε στην Πλατεία. Εδώ δεν είναι σαν την Β. Αφρική όπου κλείνει ένας κύκλος, εδώ ανοίγει ένας κύκλος και πρέπει να συζητήσουμε με σεβασμό στην αυτονομία της πλατείας την επομένη μέρα, να βρούμε ένα μινουμ πολιτικό αίτημα. Ο κόσμος είναι σε εγρήγορση αλλά δεν είναι αρκετός, Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να βρούμε συμμάχους.
Ομιλητής 12: Πιστεύω στον μαχητικό πατριωτισμό. Πρέπει να πιάσουμε όλη την ελληνική κοινωνία και να έχουμε μια σφαιρική αντιμετώπιση. Να δούμε τη κοινωνία ως πυραμίδα. η πρώτη βαθμίδα της πυραμίδας είναι το θυμικό της κοινωνίας, η δεύτερη βαθμίδα είναι η πολιτική άποψη για αυτό και θα πρέπει να υπάρξει μια διακήρυξη με τα θέματα που πρέπει να θίξουμε και η τρίτη τα αιτήματα.
Ομιλητής 13: Παρέμβαση από μια συνομιλήτρια, που δήλωσε αθηναία και όχι Πειραιώτισσα, με ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα της Συνέλευσης του Πειραιά αλλά και του Συντάγματος. Έθεσε το πρόβλημα στην αριθμητική υπεροχή.
Σημ: η παρέμβαση της ομιλήτριας προκάλεσε αντιδράσεις στα μελή της συνέλευσης ενώ μεσολάβησε παρέμβαση του συντονιστή για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να τηρηθούν οι διαδικασίες.
Ομιλητής 14: ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για να καταντήσουμε φερέφωνα των πολιτικών που εφαρμόζονται και να χαθεί κάθε κυριαρχικό δικαίωμα. Είναι σημαντικό ότι σηκωθήκαμε από τους καναπέδες και είμαστε στις Πλατείες. Υπάρχει πολύς φόβος ( ο κόσμος πιστεύει ότι η σωτηρία έρχεται με την 5η δόση). Πρόταση: Σοβαρές δράσεις σε πρεσβείες και χώρους δουλειάς, γιατί πρέπει η πλατεία να δώσει την προοπτική .
Ομιλητής 15: ξεκίνησε την τοποθέτηση με αφορμή την ομιλήτρια 13, τονίζοντας ότι αναφέρθηκε σε ένα θέμα με ένα τρόπο που μας έθιξε ενώ στην πραγματικότητα συμβάλλει στην διαμόρφωση των ψηφισμάτων καθώς ο προβληματισμός της είναι και δικός μας. Στη συνέχεια έγινε μια αναφορά στο 114 και πως αυτό μαζικοποίησε το λαό και τις κινητοποιήσεις του, σε μια προσπάθεια αναλογίας με το σήμερα. Τόνισε ότι θα πρέπει να κινηθούμε με κινηματικούς όρους και ότι δεν είναι μόνο η δικαιοσύνη που θα μας βοηθήσει. Ακολούθησε αποτίμηση του 48ωρου. Πρόταση: κουβέντα για το χρέος, πολιτιστικά δρώμενα, την τετάρτη 6-7-2011 παράσταση στο IL MOUNDO που θα παραβρίσκεται  ο Καρύδης εκεί.
Ομιλητής 16: το κίνημα ηττήθηκε. Δεν υπήρχε συνοχή, κάποιοι έτρωγαν ξύλο και κάποιοι έκαναν συνελεύσεις στο μοναστηράκι.
Ομιλητής 17: Πλατεία μένει ως έχει, να γίνονται ζυμώσεις. να είναι μια διαδικασία από τα κάτω.  Να οργανωθεί ένα αντιρατσιστικό μέτωπο με συλλογική κουζίνα και μουσική και κάλεσμα του σχολείου μεταναστών. Να γίνει επέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Επαφή με σχολείο μεταναστών .
Ομιλητής 18: γίνονται μηνύσεις κατά των αστυνομικών και της κρατικής καταστολής. Να μην υπάρξει ισοπέδωση των πάντων και να λέμε και οι 300 στο Γουδί.  
Ομιλητής 19: Ο αγώνας να μεταφερθεί στους χώρους δουλειάς. Θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός στόχος η ανατροπή του μνημονίου. να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση με τον κόσμο για το τι κόσμο θέλουμε,  να μείνει η πλατεία και τον Αύγουστο, να γίνει πορεία και παράσταση στον Καρύδη την Τετάρτη, μετά το τέλος των συνελεύσεων να  γίνεται πορεία όπου υπάρχει κόσμος, να οριστεί μια οργανωτική επιτροπή που θα αλλάζει κάθε δέκα μέρες.
Ακολούθησε ανάγνωση των προτάσεων και ψήφισμα. 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 5-7-2011

Ψήφισμα Πλατείας Συντάγματος για κάλεσμα και συντονισμό δράσης – πέρασε

Ψήφισμα Πλατείας Συντάγματος για προειδοποίηση προς τρόικα, τράπεζες και ντόπιους ή
ξένους επιδόξους επενδυτές που ονειρεύονται τη δημόσια περιούσια της Ελλάδας – πέρασε
και έγινε μια μικρή προσθήκη για τον ΟΛΠ

Καταλήψεις δημόσιων οργανισμών – να συζητηθεί με την πλατεία Συντάγματος

Παρέμβαση την Τετάρτη 6-7-2011 στην εκδήλωση που θα γίνει σε μαγαζί του Πειραιά και
θα παρευρίσκεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καρύδης – πέρασε

Ανοικτή εκδήλωση για συζήτηση, συλλογική κουζίνα και προβολή – πέρασε

Ψηφίστηκε επιτροπή που θα αναλάβει την εκδήλωση για να έρθει στην επόμενη
συνέλευση και να ενημερώσει για τον σχεδιασμό και υλικό εξοπλισμό της εκδήλωσης.

Οι υπόλοιπες προτάσεις που δεν συζητήθηκαν μετατέθηκαν για την επόμενη
συνέλευση.

KAI ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ -www.real-democracy.gr-

Επισυνάπτω τις φωτογραφίες του πανώ που αναρτήσαμε στο χώρο που μπαζώνεται σιγά σιγά για τη δημιουργία μελλοντικών τραπεζοκαθισμάτων.
Τα παιδιά που ξέρουν καλύτερα το θέμα είπαν ότι θα στείλουν μέιλ τόσο με το ιστορικό του θέματος όσο και με τη φωτογραφία που δείχνει πώς ήταν παλιά το παρκάκι η οποία συρράπτηκε πάνω στο πανώ.
Κλεάνθη
20-06-2011 Πλ Κοραη Λαικη Συνελευση  Ψηφισματα 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/06
Kαταδικάζουμε την αφαίρεση του πανώ μας απο την Πλ.Κοραή και αναρτήσαμε άλλο το οποιο θα παραμείνει (ελπίζουμε ) μόνιμα εκει με το κάλεσμα του Πειραικου κόσμου κάθε Δευτέρα στις 20.00 στην Πλ Κοραή

Συγκέντρωση την Παρασκευή 24-06-2011 στις 19.00 στην Πλ.Κοραη,αντι της Δευτέρας που πρέπει όλοι να βρισκόμαστε στο Συνταγμα για να διαδηλώσουμε την εναντιώση μας στην ψήφιση του 2 ου Μεσοπροθέσμου

Ανακοίνωση συγκεντρώσεων στο Κερατσίνι Αυριο στις 19.00 και στο Πέραμα κάθε Δευτέρα στις 19.00

Το κίνημα μας εξανάγκασε σε αλλαγές,όπότε η πίεση μας είναι εμφανής ,οχι στην χαλάρωση και συνεχής κινητοποίηση.

Στηρίζουμε και χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές που ξεκίνησαν με τα πόδια απο την Σπάρτη για να έρθουν στην Αθήνα (Συνταγμα).

Προτάθηκε και υπερψηφίστηκε να προταθεί στην ομάδα Συντάγμετος ο αποκλεισμός τηε Βουλής να γίνει κατα περιοχές(πχ.Πειραιας εξω απο την βουλή Ν Σμύρνη στην Ρηγιλης ,Πέραμα στον Αγνωστο στρατιώτη κ.τλ)
Την Τετάρτη 22-06-2011 ο καθένας απο εμάς στην γειτονιά του να μοιράσει φυλλάδια απο το Συνταγμα και να κάνει γνωστη την συγκέντρωση μας.

Διαβάστηκε εξώδικο που έχει σταλει απο τους αανεξάρτητους απόστρατους αξιωματικούς,αλλα δεν υιοθετήθηκε απο την συνέλευση

Διαβάστηκε επιστολή απο πολίτες του Πειραια προς τους Βουλευτές του Πειραια που τους καλεί να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.Δεν υιοθετηθηκε απο την συνέλευση διότι έχρηζε συμπληρώσεων και  αλλαγών τις οποίες λόγω χρόνου δεν προλάβαινε η συνέλευση να κάνει και υπογράφτηκε ατομικά απο τον οποιονδήποτε συμφωνούσε με το κείμενο.

Διαβάστηκε κείμενο για φυλλάδιο απο πολίτη του Πειραια και πρότεινε να συμπληρωθει – διορθωθει καταλήλως απο τη συνέλευση και να κυκλοφορήσει στον Πειραιά.(Βρισκόμστε σε αυτην την διεργασία σήμερα)...

Αποφασίστηκε να διαβάζονται και να ανακοινώνονται κείμενα οι γνώμες στην συνέλευση αλλα να μην υιοθετούνται απο αυτήν και να μην την εκφράζουν πριν γινει συζήτηση και ψηφισμα για την υιοθέτηση τους...Αυτο βοηθά στην Δημοκρατική Έκφραση της Συνέλευσης και στην αποφυγή παρερμηνειών...

Να μην λειτουργεί η συνέλευση της Πλ.Κοραή εις βάρος των κινητοποιήσεων του Συντάγματος και οποτε υπάρχουν γενικές δράσεις εκει να βρισκόμαστε δίπλα τους.

Σαν παράληλη δραση που αφορά την Πλ Κοραή ψηφίστηκε συγκέντρωση όσων μπορουν  Τρίτη στις 14.00 στην Πλ Κοραη για την παρεμπόδιση γκρεμίσματος παρτεριού με δεντρα στην πλατεία για να εξυπηρετηθει παρακείμενο μαγαζι(καφετέρια) με παράνομο σκέπαστρο να επεκτείνει τα τραπεζοκαθίσματα του...Οι πλατεία ειναι δημόσια και δεν εχει κανεις δικαίωμα να μειωνει τον λιγοστό χωρο πράσινου που με κόπο έχει δημιουργηθει εκει για ίδια συμφέροντα.


13-06-11
ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/06

Στηρίζουμε το παρακάτω ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλ. Συντάγματος:
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!
Στην Λαϊκή Συνέλευση ,που έγινε στην πλ.Κοραή στον Πειραιά  στις 13-06-2011
ψηφίστηκαν  επίσης τα εξής:
--Συστήθηκε ανοικτη ομάδα επικοινωνίας με συμμετοχη 10 ατόμων η οποια θα ανακοινωνει προς τα έξω τις αποφάσεις της Πλ.Κοραή και των δράσεων και θα συμβάλει στην υλοποίηση της ανοικτής συνέλευσης.
--Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και ανέργων της ζώνης του Περάματος και όλους τους αγώνες των εργαζομένων σε κάθε πόλη.
--Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία.
--Για την κινητοποίηση την Τετάρτη στις 15 Ιουνίου στην πλ.Συντάγματος και για την περικύκλωση της Βουλής , οι πειραιώτες δίνουμε ραντεβού στις 07.30’πμ στον ηλεκτρικό για να ανέβουμε όλοι μαζί..Όσοι από εμάς συναντηθούμε στην Αθήνα , μπορούμε να βρεθούμε , μετά τις 12.00μμ στο τέλος του πεζόδρομου της Ερμού , στην  πλ.Συντάγματος.

Η Λαϊκή Συνέλευση Πειραιά στην πλ.Κοραή
συνεδριάζει κάθε Δευτέρα στις 20.00΄μμ


10-06-11
Έγινε Λαικη συνέλευση στην Πλ Κοραη στον πειραια και ψηφίστηκαν ορισμένες δρασεις όπως μοιρασμα φυλλαδιων στα μαγαζια του πειριαια σημερα στις 10.30 και στην εκθεση βιβλίου στο πασαλιμανι στις 20.00.
Επίσης στηριξη της Πλ Συντάγματος και των ψηφισμέτων της καθώς και στηριξη και παρουσια την Κυριακη στο Σύνταγμα,ξεκινώντας όλοι οι πειριαωτες της Λαικης  Συνελευσης στις 18.00 με τον ηλεκτρικο για το Συνταγμα και την Τετάρτη στην Βουλη όλοι μαζι για την διαμαρτυρία.Επίσης κάθε φορα που γίνεται συνέλευση θα ψηφίζεται συντονιστής που θα καθορίζει τον χρονο και την σειρα με την οποια θα μιλαει ο καθενας απο εμάς....Επίσης συμφωνήθηκε κάθε Δευτέρα στις 20.00 να γίνεται η Λαική Συνέλευση της Πλ.Κοραη στο χώρο του σκακιού πλην ημερών κινητοποιησεων στο Συνταγμα η γενικότερα γενικών κινητοποιησεων...
 
04-06-11
Απο την Λαική Συνελευση της Πλ .Κοραή ψηφιστηκε στηριξη στο κίνημα της Πλ Συντάγματος και αποδοχή των ψηφισμάτων της πλατείας...