Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Τη Τρίτη 14 Φλεβάρη η Ανοιχτή Συνέλευση Πειραιά – Πλατεία Κοραή πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια. Ο στόχος και ο σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν το κατάστημα της ΔΕΗ, να αποδεχτεί την πληρωμή λογαριασμών (ληξιπρόθεσμων ή μη) χωρίς το χαράτσι για τα ακίνητα, με κεντρικά συνθήματα «κάτω η πολιτική των μνημονίων, των χαρατσιών, της καταστολής», «να καταργηθεί το χαράτσι», «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους».
Η κατάσταση όμως που αντικρίσαμε στη ΔΕΗ ήταν δηλωτική των προθέσεων της διεύθυνσης. Ως Ανοιχτή Συνέλευση Πειραιά-Πλατείας Κοραή καταγγέλλουμε στον πειραϊκό λαό, τη διοίκηση της ΔΕΗ που αντιμετώπισε τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους με τον πιο χυδαίο και ανάλγητο τρόπο. Προκειμένου να μη συζητηθεί το αίτημα μας και με ευθύνη του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Α. Ζερβού και της Διευθύντριας Πωλήσεων Πειραιά κ. Ε. Μπαλή, κλήθηκε η αστυνομία. Ταυτόχρονα δόθηκε διαταγή προς τους υπαλλήλους να σταματήσουν να εργάζονται και να αποχωρήσουν από το χώρο εργασίας, την ίδια στιγμή που το κατάστημα ήταν γεμάτο από κόσμο. Το οργανωμένο σχέδιο της διοίκησης, σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση τραπεζιτών-καναλαρχών και λοιπών κεφαλαιοκρατών, που ανέλαβε να συνδράμει η αστυνομία, στηρίχθηκε στις ψευδείς κατηγορίες της κ. Ε. Μπαλή περί «ξυλοδαρμού υπαλλήλου» (απειλώντας μάλιστα με μηνήσεις μέλη της Συνέλευσης) και «φόβο των υπαλλήλων να εργαστούν», έπεσε στο κενό.
Ενώ τα μέλη της Συνέλευσης βρίσκονταν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ από τις 11:00 δεν επαναλειτούργησε, παρόλο που μέσα στο κτίριο βρίσκονταν δυνάμεις της αστυνομίας, δυνάμεις ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και άνδρες της Ασφάλειας. Η κ. Μπαλή (τη γνωρίζουν καλά τα λαϊκά και εργατικά νοικοκυριά των δήμων της περιοχής) στην προσπάθεια της να στρέψει τον κόσμο ενάντια στη Συνέλευση, έχασε την ψυχραιμία της, απαιτώντας από την αστυνομία να συλλάβει όποιον της ζητούσε το λόγω για την κατάσταση.
Για να στηριχθεί το οργανωμένο σχέδιο της διοίκησης κλήθηκε και άλλος πρόθυμος σύμμαχος της εταιρείας, ο κ. Γ. Μπίτζας που είναι: μέλος Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, πρόεδρος ΕΔΟΠ/ΔΕΗ και μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ως γνήσιο παπαγαλάκι της διοίκησης διέδιδε τις ψευδείς κατηγορίες και τη λάσπη, προσπαθώντας να στρέψει τους υπαλλήλους και τον κόσμο ενάντια στη διαμαρτυρία. Δεν μας εκπλήσσει η στάση του,γνωρίζουμε το ρόλο των εργατοπατέρων. Ακύρωσε στη πράξη τόσο τις μεγαλοστομίες του στα ΜΜΕ όσο και τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σχετικά με το χαράτσι. «Γιατί πρέπει την επιχείρηση τη δική μου, την οποία τη βαράνε όλα τα συμφέροντα αυτή τη στιγμή να τη μετατρέψουν σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό» (βίντεο από Άλτερ 16/9/11 στην ιστοσελίδα www.edopdei.gr). Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν ο ίδιος είναι μέτοχος της ΔΕΗ ή είναι το δηλητήριο του εργατοπατερισμού που τον έχει διαποτίσει.
Ας καταλάβουν καλά, η διοίκηση της ΔΕΗ και οι σύμμαχοι της ότι δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι σε τέτοιες πρακτικές. Αντίθετα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!!! Είτε με, είτε χωρίς χαράτσι. Ακόμα πιο αποφασιστικά και συντονισμένα με σωματεία, επιτροπές, πρωτοβουλίες και κάθε άλλη συλλογικότητα θα μας ξαναβρείτε μπροστά σας. Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να συστρατευτούν στον αγώνα αυτό, ιδιαίτερα τώρα που προωθείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και απελευθερώνονται τα τιμολόγια, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές τους ηγεσίες που παζαρεύουν αυτή τη στιγμή τα δικαιώματα και τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου