Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Διάλογος για τους «αγανακτισμένους» portnet.gr

Γ. Καρδαράς : Διέξοδος για τον Δ. Καρύδη ήταν η παραίτηση!

Μετά το άρθρο του Νότη Ανανιάδη στο «Καλημέρα Πειραιά»,  «Ένα βιβλίο, μια εκδήλωση και κάτι θλιβεροί γραφικοί», ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Καρδαράς με επιστολή του υπογράμμισε ότι διαφωνεί με τους προπηλακισμούς και πρότεινε μάλιστα   να ξαναγίνει η εκδήλωση του βιβλίου «Σκιές στα νερά» με τους πολιτικούς που θα μιλούσαν (Φ. Κουβέλη, Δ. Καρύδη και Αν. Ανδριανόπουλο), τους οποίους, ως γνωστόν, ο συγγραφέας παρακάλεσε να μην παραστούν στην εκδήλωση. Την Δευτέρα το Portnet.gr ανήρτησε ένα ακόμη «Καλημέρα Πειραιά» του Ν.Α., το οποίο έκανε λόγο για επιλεκτικές ευαισθησίες των «αγανακτισμένων», που επέλεξαν να αγνοήσουν εκδήλωση που γινόταν την ίδια μέρα με την παρουσίαση του βιβλίου και στην οποία μίλησαν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Δ. Καρύδης, αλλά να πραγματοποιήσουν τελικά «παρέμβαση» έξω από τον θεωρητικά φιλικό τους χώρο του «Un Nuevo Mundo». Με αφορμή αυτό το δεύτερο άρθρο του Ν.Α., ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας», κ. Γιάννης Καρδαράς, έστειλε στον Ν.Α. την ακόλουθη επιστολή :

«Φίλε από τα παλιά Νότη,
υπήρχε λόγος κατανόησης της «αγανακτισμένης» αντίδρασής σου την επομένη της παρουσίασης του βιβλίου σου, τώρα κινδυνεύεις να χάσεις την κατανόηση από την επιμονή σου στους χαρακτηρισμούς «ανεγκέφαλοι», «θλιβεροί», «ψεύτες», «ηλίθιοι».
Όσο διατηρούμε κάποιοι το δικαίωμα να διαφωνούμε με τις πρακτικές προπηλακισμού είτε ως πολιτικό σχέδιο είτε όχι (μεταξύ αυτών και εγώ και το δηλώνω και πάλι), άλλο τόσο κάποιοι άλλοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται με τον τρόπο που επιλέγουν κατά Βουλευτών για τη ψήφιση από αυτούς, όχι ενός απλού Νόμου αλλά ενός Αντισυνταγματικού Νομοθετήματος (ΜΝΗΜΟΝΙΟ + ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ + ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ) που θίγει την εθνική κυριαρχία, την υπόσταση όλων μας και την αξιοπρέπειά μας ως πολιτών. Ήδη στόχος έχουν γίνει ανά την Ελλάδα και Βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και του ΛΑΟΣ που ψήφισαν διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου, γιατί και αυτοί «ξύστηκαν στη γκλίτσα του τσοπάνη» κατά τη ρήση του γνωστού από το παρελθόν αλλά τώρα σύμβουλου της ΝΔ, Χρύσανθου Λαζαρίδη. Η ψήφιση των παραπάνω αντισυνταγματικών νόμων και όχι οποιουδήποτε νόμου από Βουλευτές θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των πολιτών αλλά και των ιστορικών του μέλλοντος. Ο Δημήτρης ο Καρύδης, ένας Πασόκος που τον γνωρίσαμε στα νεανικά του χρόνια (τότε που μεσουρανούσε το ΠΑΣΟΚ του κραταιού Ανδρέα Παπανδρέου) να είναι κριτικός και διαφωνών με το όλον ΠΑΣΟΚ, μάς είναι δύσκολο να έρχεται σήμερα που έγινε Βουλευτής και να συμβιβάζεται και να μη διαφοροποιείται, προκειμένου, κατά την εικαζόμενη άποψή του, να σωθεί η πατρίδα!!! Αλλά πώς θα σωθεί η πατρίδα από αυτούς που την κατέστρεψαν με τις πολιτικές τους. Και γιατί απειλούνται οι θεσμοί, όταν οι ίδιοι φρόντισαν και τους εξευτέλισαν.
Νότη, 
Ο πολίτης έχει ανάγκη να διαμαρτυρηθεί και με πράξεις (που εμείς μπορεί να μην ακολουθούμε) για τη μετάλλαξη των ανθρώπων και για τη ψήφο τους για ένα μείζον θέμα που μας αφορά όλους. Ο Δημήτρης Καρύδης είχε διέξοδο! Θα μπορούσε να παραιτηθεί! Επέλεξε να είναι δακτυλοδεικτούμενος.
Πειραιάς, 12/7/2011
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ»

Απάντηση του Νότη Ανανιάδη
«Δεν με ενοχλεί καθόλου η πολιτική πρόταση (που πάντως καθυστερημένα θυμήθηκε να κάνει ο Γιάννης Καρδαράς : ότι, δηλαδή, ο Δημήτρης Καρύδης είχε διέξοδο, την παραίτηση απ’ το βουλευτικό του αξίωμα. Είναι μια άποψη με την οποία μπορεί κανείς να διαφωνεί ή να συμφωνεί, αλλά οπωσδήποτε είναι σεβαστή. Με προβληματίζει το γεγονός ότι ο φίλος Γ.Κ. δεν αναφέρεται καθόλου στα γεγονότα. Την ίδια μέρα, λίγες ώρες νωρίτερα, πριν την παρουσίαση του βιβλίου μου, ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ εκδήλωση για την Ναυπηγοεπισκευή στην οποία μίλησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δ. Καρύδης και Δ. Λιτζέρης. Εκδήλωση που οργάνωσαν οι θεσμικοί σύμβουλοι των εκάστοτε κυβερνήσεων, τα Επιμελητήρια της πόλης. Είναι εντυπωσιακό ότι όλοι, οι «αγανακτισμένοι» αλλά και ο φίλος Γ.Κ. εμφανίζονται να αδυνατούν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο συμβολισμό εκείνης της εκδήλωσης : η Ναυπηγοεπισκευή, ένας κλάδος που έχει σαρωθεί από την ανεργία, ΟΛΠ, η μεγαλύτερη επιχείρηση στον Πειραιά, μια από τις μεγαλύτερες υπό τον έλεγχο ακόμη του Δημοσίου, Επιμελητήρια και Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Δεν πήγαν, είπαμε εκεί, αλλά επέλεξαν να αγανακτήσουν μπροστά στο «Un Nuevo Mundo». Στο άρθρο μου σημείωσα και επιμένω ότι είναι ηλίθιοι αν θέλουν να κάνουν παρεμβάσεις πολιτικές τέτοιου διαμετρήματος, και δεν γνωρίζουν την πραγματοποίηση τέτοιου βεληνεκούς πολιτικών εκδηλώσεων στην πόλη. Τους αναγνώριζα δε κάποια ελαφρυντικά, εφ’ όσον ήταν απλώς ηλίθιοι. 
Δυστυχώς, δεν έχουν το ελαφρυντικό της ηλιθιότητας γιατί είναι ψεύτες. Υποχρεώνομαι λοιπόν να αποκαλύψω ότι σημαίνον στέλεχος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, γνώριζε ήδη από την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι ότι ο «εχθρός» είχε υποχωρήσει και η εκδήλωση δεν θα γινόταν με την συμμετοχή των πολιτικών. Το μετέφερε δε στην «πλατεία» και τους θλιβερούς «αγανακτισμένους». Όμως, η «παρέμβασή» τους έγινε. Αποδεικνύοντας ότι λένε ψέματα, ο στόχος της προγραμματισμένης «ήπιας παρέμβασης» ήταν μόνο ο Δ. Καρύδης. Και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενούσε την εκδήλωση τους ενόχλησε, ίσως ακόμη και αυτή η κυκλοφορία του βιβλίου. Επί του γεγονότος που αναφέρω παραπάνω, παρακαλώ να μην προκληθώ, διότι θα υποχρεωθώ να αποκαλύψω ονόματα. Το συγκεκριμένο στέλεχος  πληροφορήθηκε ότι οι πολιτικοί δεν θα έρχονταν στις 2 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, τόσο από εμένα προσωπικά, όσο και από τον ιδιοκτήτη του «Un Nuevo Mundo» Ν. Σαρίκα. Ενώ παρούσα στην φορτισμένη όντως συνομιλία που είχα, ήταν και μία ακόμη φίλη.
Και κάτι τελευταίο, που αφορά τον Γιάννη Καρδαρά. Αντιλαμβάνομαι ότι θέλει πολύ θάρρος να διαχωρίζεις την θέση σου από τους προπηλακισμούς, που τελικά «εξηγεί», δικαιολογώντας ουσιαστικά, τον πολιτικό σου φορέα διά γνωστών εκπροσώπων του. Δεν καταλαβαίνω μόνο ρε Γιάννη πως από  αυτήν την θαρραλέα στάση της περασμένης Παρασκευής, φτάνεις στην άτακτη αναδίπλωση της σημερινής σου επιστολής. Στο κάτω – κάτω της γραφής, οι σύντροφοί σου σε θεωρούν περίπου ρίψασπι . Με αυτές τις κολωτούμπες θα χάσεις και την εκτίμηση που σου είχαμε φίλοι απ’ τα παλιά, οι οποίοι παραμένουμε σταθερά στην όχθη της λογικής. Τέλος πάντων διάλεξε σε ποια όχθη θα βγεις, γιατί βλέπω να σε παίρνει το ποτάμι της παράνοιας που όντως έχει βγει στους δρόμους.
Φιλικά
Νότης Ανανιάδης»
Σημείωση του Portnet.gr : Το Portnet.gr θα δημοσιεύσει ευχαρίστως παρεμβάσεις σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο που έχει διαμορφωθεί, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα περιέχουν πολιτικά επιχειρήματα και οπωσδήποτε δεν θα διολισθήσουν στο επίπεδο των ύβρεων, που φαίνεται να έχει εισχωρήσει στην πολιτική συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου