Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μια μικρή νίκη ενάντια στη βαρβαρότητα που μας περιβάλλει!

Παρασκευή 2/3
Στις 13:00 εμφανίστηκε στο κέντρο φιλοξενίας αστέγων στο πύργο του Πειραιά, δύναμη της δημοτικής αστυνομίας με φορτηγό όχημα . Το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, εκτελώντας εντολές της δημοτικής αρχής ανέλαβε να πάρει από το χώρο τα κρεβάτια με σκοπό να τα μεταφέρει στο άλλο κέντρο αστέγων του δήμου, με την αιτιολογία ότι "ο Δήμος δεν έχει χρήματα για ν΄αγοράζει κρεβάτια". Βέβαια αγνοεί (;;;) ότι πολλά από αυτά αποτελούν δωρεές πολιτών προς τους άστεγους συνανθρώπους μας.

Παράλληλα τους ζήτησε ν' εγκαταλείψουν τον χώρο. Σε ερώτηση των λίγων σχετικά αστέγων που ήταν στο κέντρο φιλοξενίας εκείνη την στιγμή για το τι θ' απογίνουν, έλαβαν την απάντηση ότι "μόνο όσο είναι υγιείς, πιστοποιοημένο από ιατρικές εξετάσεις θα φιλοξενηθούν στο άλλο κέντρο του δήμου Πειραιά"!!!
Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι το άλλο κέντρο είναι 40 θέσεων από τις οποίες οι 35 είναι κατειλημμένες και οι άστεγοι του πύργου είναι πάνω από 30 καθώς επίσης ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δέχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα την επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου για την ιατρική παρακολούθησή τους.
Ενώ η δημοτική αστυνομία ξεκίνησε την φόρτωση των κρεβατιών, κάποιοι άστεγοι αντέδρασαν, παράλληλα με την άφιξη των πρώτων αλληλέγγυων. Στάματησαν, χωρίς βιαιοπραγίες την διαδικασία μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δημοτικών αστυνομικών που δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση.
Ειδοποιήθηκε και δόθηκε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό στο "Κόκκινο 105,5" παράλληλα με καταχωρήσεις σε κινηματικές ιστοσελίδες. Η δημοσιότητα που πήρε άμεσα το θέμα έκανε το δήμο να υποχωρήσει και να παραμείνουν οι άστεγοι στο χώρο και να επιστραφούν σε αυτούς τα κρεβάτια τους.
Στις 19:00 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση αστέγων και αλληλέγγυων . Αποφασίστηκε η οργάνωση περιφρούρησης του χώρου για την αντιμετώπιση ανάλογων ενεργειών στο μέλλον ενώ συζητήθηκε η βούληση όλων για μια πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση-λύση στο θέμα της στέγασης.
Επίσης επίσκέφτηκαν τον χώρο δημοτικοί συμβούλοι από την "Συμμαχία στο Λιμάνι" και την "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά" οι οποίοι ενημερώθηκαν για την κατάσταση.

Ένα μεγάλο "μπράβο" αξίζει πέρα από τους άστεγους και στους αλληλέγγυους από τις συνελεύσεις Πειραιά, Κορυδαλού, Κερατσινίου και Νίκαιας, αλλά και στους πολίτες που δεν ανήκουν σε αυτές όπως και από άλλες περιοχές της Αττικής τόσο για τη φυσική παρουσία τους τις κρίσιμες στιγμές (καθώς και στη συνέλευση του απογεύματος) όσο και για το κρίσιμο και ιδαίτερα σημαντικό έργο της αντιπληροφόρησης-επικοινωνίας που έκαναν από μακριά.
Μια μικρή νίκη ενάντια στη βαρβαρότητα που μας περιβάλλει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου