Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

18/2/12 Συγκέντρωση διαμαρυρίας για τα χαράτσια


Πραγματοποιήθηκε πορεία από την πλατεία ΗΣΑΠ στη πλατεία Κοραή , Σωτήρος, Πασαλιμάνι και Τερψιθέα. Μοιράσθηκε το παρακάτω κείμενο:

Πειραιώτες, Πειραιώτισσες

Ψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση, το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τα δεκανίκια του, υπακούοντας στις επιταγές της Τρόικας και των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών, εξαπολύει για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο κύμα επίθεσης στα κερδισμένα με αίμα εργασιακά δικαιώματα, στο λαϊκό εισόδημα, τις συντάξεις. Παράλληλα υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.

Στο όνομα της κρίσης κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, ξεπουλιέται δημόσια περιουσία (Λιμάνια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ). Κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα, το νερό, η ιατρική περίθαλψη, η παιδεία γίνονται απλησίαστα για τους πολλούς. Όλο και πιο δυσβάσταχτοι φόροι επιβάλλονται, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ που χτυπάει το μικρό ιδιοκτήτη, και την ίδια στιγμή το κόστος ζωής συνεχώς αυξάνει , ενώ οι Βιομήχανοι και οι Τραπεζίτες κερδίζουν. Οι άνεργοι ξεπερνούν πλέον το 1.000.000 ενώ οι άστεγοι φτάνουν τις 40.000. Στα σχολεία τα παιδιά λιποθυμούν από ασιτία. Μαγαζιά κλείνουν συνέχεια, οι αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να συντηρηθούν και πολλοί ,κυρίως νέοι, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Με ψευτοδιλήμματα, εκβιασμούς , παραπληροφόρηση και τρομοκρατία μέσω των ΜΜΕ, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, αλλά ακόμα και με ωμή βία από τις δυνάμεις καταστολής η κυβέρνηση με κάθε τρόπο προσπαθεί να πνίξει την οργή που γεννάει η κοινωνική ανισότητα και η πολιτική της εξαθλίωσης. Τελευταία επίδειξη δύναμης και τρομοκρατίας την Κυριακή 12/2 όπου εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας να διαδηλώσει ενάντια στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Παρά την άγρια επίθεση και τον χημικό πόλεμο που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής, δεν κατάφεραν να διώξουν τους διαδηλωτές που με πείσμα παρέμεναν.

Ο δρόμος της αντίστασης είναι ο μόνος που θα μας βγάλει από το τέλμα. Να αναπτύξουμε δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας για να ανατρέψουμε την πολιτική τους. Να είμαστε απέναντί τους με αυτά που μας ενώνουν. Διεκδικούμε την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός , ο μόνος παραγωγός του πλούτου , δε χρωστάει σε κανέναν. Είμαστε κόντρα σε λογικές ανάθεσης, στη λογική που αναζητά έναν ηγέτη που θα δώσει τη λύση. Κανένας μεσσίας δε θα μας σώσει. Μπορούμε να τους νικήσουμε και να μην επιτρέψουμε την εξαθλίωση και την πείνα να κυβερνάνε τη ζωή μας. Με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ

  • ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

  • ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

  • ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου