Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κείμενο - Πρόταση

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Οι βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος του λαού δεν έχουν σταματιμό.
Επώδυνα χαράτσια στα σπίτια μας και στο ελάχιστο εισόδημά μας, νέες ληστρικές υφαρπαγές με περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ ετησίως, πογκρόμ με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, υποχρέωση των μικροεπιτιδευματιών σε κλείσιμο, τρομακτική διόγκωση της ανεργίας, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μέτρα κι άλλα μέτρα μέχρι τον τελικό αφανισμό μας και ούτε μισό ευρώ για Δημόσια Παιδεία, Υγεία και μεταφορές, ούτε ελάχιστο φόρο σε τράπεζες, εφοπλιστές και εκκλησιαστική περιουσία, ουσιαστικά αφορολόγητος ο μεγάλος ιδιωτικός πλούτος.
Τρομοκρατούν την κοινωνία, εκβιάζουν με την απειλή χρεοκοπίας της χώρας και εννοούν την απειλή για τα κέρδη των τραπεζιτών και των οικονομικών ομίλων.
Την ίδια στιγμή παραδίνουν τη χώρα έρμαιο στα χέρια των δανειστών της και επιβάλλουν την πραγματική χρεοκοπία της κοινωνίας, τη διάλυση και την καταστροφή με θύματα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπιτιδευματίες, τη νεολαία, τις στρατιές των ανέργων.
Φτάνει πια! Κι αν οι μάχες φαίνεται να “χάνονται”, ο πόλεμος δεν έχει κριθεί.
Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.
• Να μην αφήσουμε ήσυχους όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, να τους ανατρέψουμε, να τους διώξουμε.
• Να οργανώσουμε πεισματικά και σταθερά την αντίστασή μας σε κάθε γειτονία, σε κάθε τόπο δουλειάς και σπουδών.
• Να αντισταθούμε στα χαράτσια τους με αλληλεγγύη και στάση πληρωμών, όλοι εμείς που δεν τους χρωστάμε τίποτα και δεν έχουμε να τους δώσουμε.

Μπορούμε

• Να μαζέψουμε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών.
• Να αρνηθούμε να πληρώσουμε το φόρο ακίνητης περιουσίας όλοι εμείς οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και να καταθέσουμε μόνο το ποσό για την παροχή ρεύματος.

Επειδή

Τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό, ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας.
Να δώσουμε μαζικά και μαχητικά το παρόν στους αγώνες που αναπτύσσονται

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
στη Γενική Απεργία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις 19 Οκτώβρη

1 σχόλιο:

  1. Συναγωνιστές καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις στο κείμενο. Θεωρώ ότι τα κείμενα μας, όπως και αυτό, δεν πρέπει να αναπαράγουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο εκλογικές αυταπάτες. Αντίθετα να ξεκαθαρίζουν στο λαό ότι ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος και ότι τα προβλήματα του δεν θα λυθούν σε καμία κάλπη. Τέτοια στοιχεία έχει το κείμενο. 1) «Να μην αφήσουμε ήσυχους όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, να τους ανατρέψουμε, να τους διώξουμε.» και 2)«…ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας.». Για το 1 προτείνω αντικατάσταση της φράσης «να τους ανατρέψουμε, να τους διώξουμε» με τη φράση «να ξεσηκωθούμε, να εξεγερθούμε». Για το 2 θεωρώ ότι πρέπει να παραληφτεί εντελώς διότι δεν θέτει σε πραγματική βάση το ζήτημα. Δηλαδή ότι ο αγώνας για την ανατροπή (όπως και αν τη φαντάζεται ο καθένας μας) είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Ένας παρατεταμένος αγώνας ανυποχώρητων συγκρούσεων και όχι αγώνας μιας ριξιάς που θα τελειώνουμε μάλιστα μια και καλή.
    Επίσης το κείμενο δεν έχει στόχους πάλης, ιδιαίτερα μάλιστα εν όψει μιας γενικής απεργίας. Προτείνω λοιπόν το κείμενο να τελειώνει με το
    «Όλοι μαζί στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή!
    Να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα, το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο
    Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ».
    Τέλος, θεωρώ ότι πρέπει να παραληφτεί και η φράση «και να καταθέσουμε μόνο το ποσό για την παροχή ρεύματος.», μένοντας στο κατεύθυνση να μη πληρωθεί το χαράτσι και όχι να λέμε στον κόσμο και τι να πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή