Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑΗ Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Πειραιά είχε απευθύνει κάλεσμα στο λαό, σε εργατικά σωματεία, συλλογικούς φορείς και συλλογικότητες του Πειραιά ώστε να βρεθούμε μαζί και να διαδηλώσουμε στην επέτειο του ΟΧΙ ενάντια στο φασισμό για τα δικαιώματά μας που κερδήθηκαν και κερδίζονται με τους αγώνες του εργαζόμενου λαού.
Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης ο κόσμος φώναζε συνθήματα ενάντια στην πολιτική της υποταγής και της καταστολής.
Μαθητές και μέλη της Συνέλευσης με πανώ στέκονταν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων αλλά και όλη η πλατεία Κοραή ήταν γεμάτη από κόσμο που διαμαρτύρονταν έντονα. Χειροκροτήθηκαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ενώ χαρακτηριστική ήταν η στάση της πλειοψηφίας των μαθητών που παρέλαυναν να στρέψουν τα κεφάλια τους αριστερά προς τον διαμαρτυρόμενο κόσμο και όχι προς την εξέδρα των επισήμων!
Στο τέλος της παρέλασης δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να παρεμποδίσουν με βίαιο τρόπο τους πολίτες να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας. Τελικά η πορεία έγινε αφού οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να την εμποδίσουν λόγω της πίεσης του κόσμου.
ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου