Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσεις Γειτονιών Πειραιά

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Κάθε Δευτέρα, 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας

Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσεις Γειτονιών Πειραιά

Μετά το κάλεσμα της λαϊκής συνέλευσης Κορυδαλλού προς τις λαϊκές συνελεύσεις του ευρύτερου Πειραιά, συναντηθήκαμε την Τετάρτη 20/7/20011 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά στις 8:00 το βράδυ. Λόγω ελλιπούς οργάνωσης από Κορυδαλλό και Πειραιά δεν υπήρξε η αναμενόμενη συμμετοχή. Παρ’ αυτά υπήρξε αντιπροσώπευση (εννοώντας ότι υπήρχε κόσμος από αυτές τις γειτονιές όχι ότι αποτελέσαμε κάποιο αντιπροσωπευτικό σώμα) από τις λαϊκές συνελεύσεις Πειραιά, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Περάματος και αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος. Λόγω της μικρής μαζικότητας ωστόσο είπαμε ότι δε μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση παρά μόνο να κάνουμε μια συζήτηση και να ειπωθούν προτάσεις.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως:

  • Το μέλλον και η πορεία των λαϊκών συνελεύσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  • Τρόποι προσέλκυσης κόσμου στις λαϊκές συνελεύσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με happenings ( συναυλίες κ.α.)
  • Να πάει το κίνημα στις παραλίες. ( Δεν πληρώνω ιδιωτικές πλαζ, ξαπλώστρες κ.α., ανακατάληψη παραλιών με ελεύθερο κάμπινγκ, ενημέρωση των τουριστών για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.)
  • Τα κοινά προβλήματα των γειτονιών, ανάγκη πιο άμεσης επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ λαϊκών συνελεύσεων.
  • Κοινές δράσεις σε τοπικό επίπεδο (επικείμενο κλείσιμο νοσοκομείων – συγχωνεύσεις σχολείων-δεν πληρώνω τράπεζες, εφορίες, ΔΕΗ). Μπλοκάρισμα σε κάθε απόπειρα κατάσχεσης σπιτιού από τράπεζες ή διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε σπίτια λόγω απλήρωτων λογαριασμών.
  • Η ανάγκη περιφρούρησης των Λ.Σ. και τρόποι απάντησης στην κρατική -αστυνομική – φασιστική βία.
  • Ο ρατσισμός στις γειτονιές και στα σχολεία καθώς και η προσπάθεια των φασιστικών οργανώσεων να στρατεύσουν μέλη μέσα απ΄ τα σχολεία, όπως και η ανάγκη για αλλαγή του συστήματος, το οποίο εκπαιδεύει τα παιδιά από μικρή ηλικία στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, μέσω των σχολικών εκλογών και της νοθείας.
  • Η ανάγκη το κίνημα να είναι ειλικρινές προς τον κόσμο και τον εαυτό του και όχι να ακολουθεί την τακτική του ψεύδους που εφαρμόζουν οι πολιτικοί.
  • Να αποφασίζουν οι πολίτες για το που διατίθενται οι οικονομικοί πόροι.
  • Να κάνει το κίνημα πολιτικές προτάσεις.

Έγιναν οι παρακάτω προτάσεις :

  • Κοινή συνάντηση των Λ.Σ. του ευρύτερου Πειραιά σε ρολόι ( δηλαδή κάθε φορά σε άλλη περιοχή).
  • Να μείνουν σταθερές οι Λ.Σ. στην κάθε γειτονιά και να αποφασιστεί μια άλλη μέρα για κοινή Λ.Σ.
  • Να γίνει από παμπειραϊκή, δυτικών προαστίων ( Χαιδάρι-Αιγάλεω-Περιστέρι κλπ )
  • Κοινή δράση κατά των βουλευτών που ψήφισαν μνημόνιο – μεσοπρόθεσμο – εφαρμοστικό νόμο.
  • Να δημιουργηθεί γραμματεία για καλύτερη επικοινωνία γειτονιών και κοινές δράσεις.
  • Να δημιουργηθεί site-block παμπειραικής Λ.Σ.
  • Να καλέσουμε δικηγόρο που γνωρίζει μέλος της Λ.Σ. Νίκαιας και ασχολείται με τα χρέη των πολιτών προς της τράπεζες και να ενημερώσει πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.
  • Κοινές δράσεις στα νοσοκομεία Λοιμωδών ( Αγ. Βαρβάρας ) – Μεταξά ( Πειραιά ) που πάνε για κλείσιμο
  • Σε κάθε ψήφισμα των Λ.Σ. να υπάρχει αναφορά στη δράση των φασιστών.

Ενημερωθήκαμε επίσης :

  • Για τη κακοποίηση και σύλληψη 22χρονου από τα ΜΑΤ μετά από συναυλία στο πολυτεχνείο. Καλούμαστε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως νεφρική ανεπάρκεια και πολλαπλά τραύματα που προκλήθηκαν αναίτια από την αστυνομική βία.
  • Για την κατάθεση μήνυσης στις 18/07/20011 κατά της αστυνομικής βίας και της ρήψης χημικών κατά το τριήμερο 15-28-29 Ιουνίου καθώς και για την δυνατότητα που υπάρχει να συμπληρωθεί με νέους μηνυτές.
  • Για την δράση της λαϊκής συνέλευσης Πειραιά όπου απέτρεψε την παρουσία του βουλευτή Καρύδη σε εκδήλωση στην πόλη του

Δράση μετά τη συνέλευση:

Κατόπιν ενημέρωσης μέλους της λαϊκής συνέλευσης Πειραιά αποφασίστηκε επιτόπου δράση που αφορούσε κατάστημα επί της πλατείας Κοραή στην οδό Β. Γεωργίου το οποίο κατέλαβε χώρο από την πλατεία για τραπεζοκαθίσματα καταστρέφοντας παρτέρια, δέντρα και τοποθετώντας μεταλλικές κατασκευές, πήγαμε όλοι στο αστυνομικό τμήμα για να κατατεθεί επώνυμη καταγγελία παρουσία δικηγόρου. Έπειτα πήγαμε στον εν λόγω χώρο κάνοντας προσωρινή κατάληψη έως ότου έρθει περιπολικό .Υπήρξαν μικροδιαπληκτισμοί με τον ιδιοκτήτη και ενημέρωση των περαστικών για το θέμα. Η αστυνομία και οι νόμοι του κράτους δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και θα μπορέσουν μόνο αν πιαστούν επ’ αυτοφώρω να βιδώνουν τις κατασκευές, ( το οποίο γίνεται σ’ένα βράδυ όπως κάθε αυθαίρετο). Απ’ την ώρα που θα βιδωθούν οι κατασκευές

οι νόμοι του κράτους επιτρέπουν τη παραμονή αυτών στο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο με την καταβολή προστίμου (όλα για τα λεφτά). Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταπατά δημόσια κοινόχρηστη περιουσία ούτε σε μικροεπιχειρηματίες ούτε σε μεγαλοεπιχειρηματίες . Οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στους δημότες, στον καθένα.

Είμαστε σε επιφυλακή για να ανταποκριθούμε σε κάθε κάλεσμα όποιου αντιληφθεί τη καταπάτηση τέτοιου χώρου και του συγκεκριμένου εννοείται.

1 σχόλιο:

  1. Το παραπάνω κείμενο έχει αλλάξει στη σελίδα της συνέλευσης του Κορυδαλλού. Ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε κι εδώ τις διορθώσεις που έγιναν.

    http://alsk.org/2011/07/27/%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ad%ce%bc%cf%80%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-7-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%b3%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89/

    ΑπάντησηΔιαγραφή