Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι στο Ρέθυμνο

Παράκληση για δημοσίευση

Αγανακτισμένοι στο Ρέθυμνο


Με αφορμή κάποιες καταστροφές στο δημαρχείο Ρεθύμνου, ο δήμαρχος της πόλης έκανε την εξής δήλωση:

«Μπήκαν στο δημαρχείο όλοι αυτοί (εννοεί τους αγανακτισμένους της πόλης) που θέλουν να βοηθήσουν την κοινωνία να γίνει καλύτερη, αναστατώνοντας τα συρτάρια, σπάζοντας τις πόρτες των γραφείων τους παραβιάζοντας πόρτες, δίδοντας την εντύπωση του πως θα ήθελαν να είναι αύριο η κοινωνία.


Στράφηκαν σε ένα οίκημα το οποίο εκπροσωπεί την αιρετή τοπική διακυβέρνηση του τόπου. Παραβίασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο κτίριο. Είναι ένα θέμα που αφορά την Αστυνομία και θεωρώ ότι θα πάει καλά.

Εγώ ήρθα στο γραφείο μου να δουλέψω δώδεκα παρά δέκα προκειμένου να ετοιμαστώ για το δημοτικό συμβούλιο και επειδή είχαμε παραχωρήσει το χώρο για να γίνει ένα σεμινάριο για τον αλκοολισμό, κάναμε την συγκέντρωση με την δημοτική ομάδα αλλού και όταν επέστρεψα είδα αυτή την λεηλασία. Πήρα τον αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος κινητοποιήθηκε αμέσως και τον ευχαριστώ πολύ και τους συνεργάτες του.

Νομίζω ότι όλα όσα γίνονταν από κάτω νωρίτερα (εννοεί συγκέντρωση των αγανακτισμένων) ήταν η προκάλυψη για να γίνει αυτή η λεηλασία».



Η ανακοίνωση-απάντηση στο δήμαρχο Ρεθύμνου Γ.Μαρινάκη που αποφασίστηκε στη λαϊκή συνέλευση της 23ης Ιουνίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Αργά το βράδυ της 21ης Ιουνίου, άγνωστοι μπήκαν στο δημαρχείο Ρεθύμνου και προκάλεσαν φθορές και καταστροφές. Ο δήμαρχος Γ. Μαρινάκης σε συνέντευξή του υποδεικνύει ως δράστες τους «αγανακτισμένους της πλατείας Αγνώστου», οι οποίοι νωρίτερα το ίδιο βράδυ βρεθήκαμε έξω από το δημαρχείο και στο απέναντι πεζοδρόμιο για να αποδοκιμάσουμε τον υφυπουργό Όθωνα.


Δεν είναι η πρώτη φορά, στο χρονικό διάστημα που ο λαός βρίσκεται στις πλατείες των πόλεων, που γίνεται προσπάθεια δυσφήμησης και συκοφάντησης του κινήματος με αυτόν τον τρόπο: αποδίδοντάς του πράξεις καταστροφής που ΔΕΝ έκανε. Η ευθεία επίθεση στο κίνημα των αγανακτισμένων που επιχειρεί ο δήμαρχος, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και σίγουρα ύποπτη και επικίνδυνη. Με τις δηλώσεις του αυτές, ουσιαστικά κατηγορεί για τις καταστροφές στο δημαρχείο όσους Ρεθυμνιώτες παρευρίσκονται κάθε βράδυ στη λαϊκή συνέλευση, δίχως να προσκομίζει κανένα απτό στοιχείο που να τεκμηριώνει την καταγγελία του.


Η δράση της συνέλευσης της πλατείας του Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο είναι ανοιχτή και δημόσια. Εξάλλου ζούμε σε μια μικρή πόλη όπου όλοι λίγο-πολύ είμαστε γνωστοί. Όμως, δεν θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Αντίθετα, όσοι λαλίστατα κατηγορούν τη συνέλευση της πλατείας ότι βρίσκεται πίσω από τις καταστροφές στο δημαρχείο, με μόνα στοιχεία τις δικές τους α-νοητικές ακροβασίες, θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν αποτελούν οι ίδιοι μέρος μιας καλοστημένης προβοκάτσιας.


Η λαϊκή συνέλευση των αγανακτισμένων του Αγνώστου δηλώνει ξεκάθαρα ότι η ενέργεια στο δημαρχείο είναι προβοκάτσια την οποία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο και το ίδιο έντονα αποδοκιμάζει τις εξοργιστικές και ψευδείς κατηγορίες του δημάρχου. Ο κρατικός μηχανισμός όσο νιώθει τον ακηδεμόνευτο κλοιό να σφίγγει γύρω του, θα προσπαθεί να φέρει το «παιχνίδι» στην έδρα του, σπιλώνοντας και συκοφαντώντας το κίνημα, εκβιάζοντας συνειδήσεις, αποσιωπώντας την αλήθεια, στραγγαλίζοντας τη δημοκρατία, καταστέλλοντας τους ξεσηκωμένους.


Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της πλατείας Αγνώστου θα συνεχίσει να δίνει το παρόν και να εντείνει τη δράση της μέχρι την απόσυρση του μνημονίου και την θεσμοθέτηση πραγματικά δημοκρατικών μορφών πολιτικής συμμετοχής.

Από: MYRONAS RETHYMNO
Ημερομηνία: 24 Ιουνίου 2011 8:47 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου