Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αυτή τη φορά οι Ισπανοί "αγανακτισμένοι" αντιγράφουν τους Έλληνες και συγκεκριμένα τους Σπαρτιάτες, που ήρθαν στην Αθήνα περπατώντας.

http://news.gr.msn.com/world/article.aspx?cp-documentid=158403689

Επι πλέον:

Μανιφέστο υποστήριξης στον Ελληνικό λαό από την ομάδα Malestar της Βαρκελώνης. Υποβλήθηκε από chemi την Δευ, 27/06/2011 - 20:42.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μανιφέστο υποστήριξης στον Ελληνικό λαό

Από την ομάδα Malestar της Βαρκελώνης είμαστε
αλληλέγγυοι με τον ελληνικό αγώνα και το λαό του, και γι'αυτό το λογο σας στέλνουμε το παρακάτω μανιφέστο:

Διανύουμε εξεγερσιακούς καιρους. Καιρούς οικονομικής κίσης, καιρούς κοινωνικών αλλαγών. Οι κυβερνήσεις μας έχουν ξεπουληθεί στην εταιρική τάξη, ή στις αγορές όπως αυτοί τις ονομάζουν, πεπισμένοι ότι θα τους παρέσυραν προς κέρδος τους. Αλλα στην πραγματικότηα τους έχουν σύρει στα ερήπεια. Οι τράπεζες έχουν ποντάρει τις αποταμιεύσεις μας, και τώρα πια τις έχουν χάσει. Τη στιγμή της ανάκτησης των αποταμιεύσεών μας, οι κυβερνήσεις τις έχουν αφαρπάξει απο τους φόρους μας χωρίς να μας ρωτήσουν, και επίσης τις έχουν εξαφανίσει.Οι χώρες μας υπερχρώνονται με σκοπό την αποπληρωμή των παιχνιδιών της εταιρικής τλαξης, ξεπουλώντας το μέλλον μας.

Οι κυβερνήσεις μας πούλησαν έναν κόσμο ευημερίας μέσα στην Ευρώπη, και μας έδωσαν δυσφορία και μιζέρια. Έχουν αποθηκεύση τις ζωές μας, αυτές των παδιών μας και των εγγονιών μας, και ούτε καν μας επέτρεψαν να υπογράψουμε το συμβόλαιο. Ξεπουλάνε η γή μας χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

Στις χώρες μας δεν έχω δεί κανένα κερδοσκόπο στη φυλακή, ουτε κάν να περνάνε απο δίκες. Δεν έχω δει κανένα διαφθαρμένο πολιτικό καταδικασμένο να πιστρέψει τα χρήματα που έκλεψε. Δεν έχω δεί καμία τράπεζα να επιστέφει στους πελάτες της τα χρήματα που του έκλεψε. Δεν έχω δεί κανένα ΜΜΕ να έχει καταδικαστεί για τη λογοκρισία που εφαρμόζουν.

Η χώρα σας προσβάλλεται. Πωλείται στους ευρωπαίους πολιτικούς, στους ιδιωτικούς επενδυτές και στην εταιρική τάξη. Οι πληροφορίες που μας έρχονται απο τη χώρα σας είναι ελάχιστες και άκρως χειραγωγίσιμες,ωστόσο δίνετε ένα παράδειγμα θάρρους και επιμονής σε ολόκληο τον κόσμο. Η επανάστασή σας, όπως και η δική μας είναι ασταμάτητη. Δεν ανταποκρίνεται σε ένα εθνικό κίνημα, αλλά σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αγανακτισμένη, όλοι οι Ευρωπαίοι αισθάνονται δυσχέρια. Η χώρα σας είναι η πρώτη, αλλά δε θα είναι η πρώτη. Στην ίδια κατάσταση με εσάς βρίσκεται η Ιρλανδία, η Σλοβενία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και, όσο θα ξεπέφτουμε, περισσότερες χώρες θα ξεπουλιούντε.

Γι' αυτό το λόγο απο την Ισπανιά σας δίνουμε κουράγιο ώστε, απο τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, η επανάσταση που έχετε ξεκινήσει να μη σταματήσει. Σας προτρέπουμε να φτάσετε έως το τέλος, και απο το έθνος σας, όπως συνέβη και στο παρελθόν, η δημοκρατία να ξεχυθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια πραγματική δημοκρατία, όπου ο λαός θα είναι αυτός που θα κυβερνά και όχι οι αγορές. Μία δημοκρατία όπου όλοι και όλες θα μπορούμ α εργαζόμαστε ώστε να φτάσουμε στην ευημερία.

Πηγή: http://malestarcongrecia.blogspot.com/2011/06/manifiesto-de-apoyo-al-pueblo-griego.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου